Derfor skal du stemme på mig – DS valg 2018

Ditte Brøndum - Næstformand Dansk Socialrådgiverforening

Der er for mange der bliver syge af arbejdet – Det vil jeg lave om på!

Jeg har mærket på min egen krop, hvad det vil sige, når der er for høje sagstal og dårligt arbejdsmiljø. Som nyuddannet socialrådgiver knækkede jeg som en af mange nakken med en stresssygemelding. Jeg kom stærkt igen, og har haft et fedt og spændende arbejdsliv med alle de muligheder, vores fag giver. Det er bekymrende, at man åbenbart skal opbygge et særligt panser for at være socialrådgiver. For mit vedkommen betød det, at jeg engagerede mig i klubben, for at gøre noget ved forholdene. Og jeg har nu opbygget en solid fagpolitisk erfaring som fællestillidsmand og medlem af DS bestyrelse.

Socialfagligheden skal op!

Ved siden af mit gode job i kommunen er jeg social brevkasseredaktør, og her ser jeg for mange borgere, der løber panden mod en mur i systemet. Samtidigt møder jeg hele tiden dygtige og engagerede socialrådgivere, så der er noget, der ikke hænger sammen. Derfor stiller jeg op som næstformand i DS.

Vi skal have skabt bedre rammer, så vi kan vise det vi kan, og hjælpe vores borgere videre, men også så vi ikke bliver syge af at gå på arbejde. Jeg har været aktiv siden jeg var i ledelsen af  SDS, og jeg vil bruge al min kommunale, politiske og strategiske erfaring til at løse problemer sammen med socialrådgiverne, så vi kan få et godt arbejdsliv og den faglige stolthed tilbage.

Vi skal have lavere sagstal og et meget stærkere arbejdstilsyn!

Vi har arbejdet meget med de lovgivningsmæssige rammer i DS igennem den seneste periode, og det har været godt. Jeg mener, at skridtet nu er, at vi skal tættere på den enkelte arbejdsplads, hvis vi for alvor skal skabe det meningsfulde socialrågiverarbejde og det gode arbejdsmiljø.

Vi er i DS bestyrelsen allerede i gang med den strategiske indsats om at blive en mere nærværende fagforening gennem det organiserende arbejde, men der skal mere skub på den udvikling. Jeg har arbejdet med organisering både i min egen klub, hvor vi har fået flere med til at handle i fællesskabet.

Jeg vil trække på min solide undervisererfaring, vi som ledelse skal støtte vores klubber i at udmønte DS’ politik på arbejdspladsen. Så skal vi have lavere sagstal de steder, hvor politikerne endnu ikke har luret perspektiverne i det, og vi skal have indflydelse på det sociale arbejde, og vi skal centralt kæmpe for et stærkere arbejdstilsyn.

Et super stærkt fællesskab er løsningen!

Vi har set hvor meget vores fællesskab kan, da vi skruede op for charmen under OK18. Vores fagforening har alt det fede socialpolitiske, men hvis vi ikke hviler på et solidt grundlag af ordentlige aftaler og overenskomster, så er vi ilde stedt.

Med mig som næstformand, skal strejkekassen fyldes op og vores fællesskab skal blive endnu stærkere.

Stem på mig – og lad os få det gjort til virkelighed!

Ditte Brøndum Næstformand i Socialrådgiverforeningen

 

Jeg stemmer på Ditte Brøndum! Det gør jeg fordi hun er fagligt benstærk, fordi hun er diplomatisk, varm og ærlig, og fordi jeg ikke kunne forestille mig nogen bedre næstformand for dansk Socialrådgiverforening!

Lisa Hougaard Hjuler - Socialrådgiver

 

top