Spread the love

Nej, det er ikke bare dig – en debatbog om psykisk arbejdsmiljø

 

 

Bogudgivelse d. 11. februar – forudbestil nu!

Jeg har skrevet ‘Nej, det er ikke bare dig’ – en debatbog om psykosocialt arbejdsmiljø. Den tager udgangspunkt i min egen stresssygemelding, dengang jeg startede som socialrådgiver. Det var en barsk begyndelse på arbejdslivet, men det gik snart op for mig, at jeg var en del af en statistik over mange danskere, som bliver syge af det psykosociale arbejdsmiljø, hvor problemet er mest udtalt i den offentlige sektor.

Fagbevægelsen har i 150 år kæmpet for arbejdstagernes rettigheder. Lige så længe har der eksisteret arbejdsmiljøregulering i forskellige former. Så hvorfor er det endnu ikke for alvor lykkedes at skabe vilkår, så man er lige så psykisk sund, når man går ud af sin arbejdsplads, som da man gik ind? Hvorfor går det tværtimod den anden vej, at flere føler sig deprimere og stressede over deres arbejde?

Jeg har de sidste halvandet år læst haft det som fritidsprojekt og læst alt, hvad jeg kunne komme i nærheden af om reguleringen af det psykosociale arbejdsmiljø, og jeg har talt med en masse kloge mennesker. Så bogen indeholder viden og interviews fra både forskere, politikere, arbejdsgivere, arbejdstagere og arbejdsmiljørepræsentanter fra forskellige områder.

Mit håb med bogen har været at finde svar, men også at formidle området på en overskuelig måde for alle jer derude, der interesserer jer det mindste for arbejdslivet og samfundet. Jeg synes reguleringen af arbejdsmiljøet lever et alt for stille liv i forhold til, hvor meget trivsel på arbejdspladsen fylder for os alle sammen.

Jeg håber, at rigtigt mange af jer, har lyst til at læse med. I kan forudbestille via @forlagetfrydenlund her: https://www.frydenlund.dk/boeger/varebeskrivelse/5882

 

top