Ditte Brøndum – Artikler, interviews og debatindlæg

Jeg har i de seneste år optrådt en del i den skrevne presse og på de elektroniske medier. Jeg har engageret mig både socialpolitisk og fagpolitisk med debatindlæg og interviews.

Ditte Brøndum - Næstformand i Dansk Socialrådgiverforening - Paneldebat - Folkemødet Bornholm

Jobcentre – Vi får flere i job, hvis vi giver medarbejderne mere tid til borgeren

29. januar 2019 skrev jeg sammen med Simon Ørbæk og Anton Bech Bräuner en en kronik med udgangspunkt i Hjørring Kommunes succes med at få borgere i job, ved at sænke sagstallene for medarbejderne og arbejde helhedsorienteret.

Læs kronikken i Information

Socialrådgivere skal have indflydelse på ny teknologi

Når vi kobler den socialfaglige viden med teknologien, så kan vi lave de fedeste ting og finde svarene på fremtidens udfordringer. Problemet er, at socialrådgivere sjældent sidder med, når der bliver udviklet for eksempel nye it-systemer!

Læs hele interviewet hos Socialrådgiveren

Hvorfor stiller du op som næstformand?

I forbindelse med mit kandidatur er jeg blevet interviewet til til vores fagblad, Socialrådgiveren – “Vi forsøger at løse problemerne lokalt, men de er for massive. Der er nogle ting, man kan lave om nede på gulvet, og så er der andre ting, hvor man skal hæve sig lidt op for at skabe en forandring. Og det vil jeg gerne være med til”

Læs hele interviewet i Socialrådgiveren

Det gode forløb på jobcentret

Arbejderen 7. oktober – Samme med syv gode kolleger fra hele landet var jeg med til at give et bud på hvordan den gode sagsbehandling på jobcentret kan se ud – “Faktisk har forskning netop vist, at man hurtigst kommer videre, hvis man er i en jobrettet aktivitet, som for eksempel praktik”

Det gode forløb på jobcentret

Socialrådgivere siger fra: Systemet ødelægger vores arbejde

DenOffentlige.dk bragte 7. september 2018 mit debatindlæg om problemerne med de hyppige sagsbehandlerskrift, som jeg skrev sammen med David Kristiansen – “Høj specialisering fører til hyppige sagsbehandlerskift, som igen forringer relationen til borgerne og svækker tilliden til systemet. Det skal vi have gjort op med”

Læs vores indlæg i DenOffentlige.dk

Det kan da ikke være rigtigt, at jeg efter et halvt år som socialrådgiver går ned med stress

Jyllands-Posten bragte 8. august 2018 mit debatindlæg om arbejdrelateret stress. Indlægget bygger på mine egne erfaringer som nyuddannet socialrådgiver. Nu er jeg heldigvis kommet ud på den anden side. Det trak tænder ud, mens det stod på – men i dag kan jeg bruge erfaringerne i mit faglige arbejde som tillidsrepræsentant.

Læs mit indlæg i Jyllands-Posten

Skal vi ghettoerne til livs, skal de rige kommuner bygge almene boliger

Information bragte 28. maj 2018 min kronik om ghettoplanens skyggesider: de rige kommuner presser beboerne ud til de fattige kommuner – “Som socialrådgiver oplever jeg en stigende klapjagt på de fattige. Det er igen og igen dem, der skal holde for. Mennesker som i forvejen har det svært. Mennesker som det er nemt at træde på, fordi de ikke stemmer, og fordi de ikke ejer noget.#

Socialrådgiver om handleplaner: Det kan være ret katastrofalt, og jo sværere borgeren har det, jo værre er det

Berlingske interviewede mig 31. januar 2018 i en artikel om borgernes problemer med at finde rundt i kommunens mange afdelinger, regler og krav – “Handleplanerne laves i de forskellige afdelinger, men de taler ikke sammen. Vi kan så have forventninger til borgeren om, at han eller hun skal i praktik og alt bliver godt, mens der samtidig bliver stillet krav til borgeren fra en anden afdeling”

Læs artiklen i Berlingske

Skriv til Dittes brevkasse

I februar 2017 blev jeg fast redaktør af den sociale brevkasse i Beboerbladet – et blad, der udkommer til den million danskere, der bor i almene boliger. Jeg tog stafetten op efter garvede skribenter og socialrådgivere som Hanne Reintoft og Susanne Lyngsø, og var vil jeg også sige en lille smule starstrucked. “Jeg ved, at mange boligforeninger aktivt forsøger at hjælpe deres beboere, hvad angår økonomi. Og det er enormt spændende, når vores politikere nogle gange laver mærkelige ting, og hvordan vi som civilsamfund går ind og hjælper. Jeg vil gå nysgerrigt ind i de spørgsmål, som beboerne kommer med. Og være med til at løse udfordringer for dem

Læs artiklen om mig i Beboerbladet

Fællesskab smitter – Hvornår har du sidst talt med din tillidsrepræsentant

Jeg er blevet interviewet til Socialrådgiveren en hel del gange. Denne artikel er fra 12. maj 2016, og handler om mit arbejde som tillidsrepræsentant – “Gode relationer, stærke fællesskaber og inddragelse af flere kolleger i klubarbejdet. Det er tre strenge, som tillidsrepræsentant Ditte Brøndum har spillet på, siden hun deltog i DS’ store TR-konference i efteråret. Siden har hele hendes klubbestyrelse været på kursus – og effekterne kan allerede mærkes. 

Læs artiklen i Socialrådgiveren

Socialrådgivere føler sig lænket til computeren: Ingen tid til udsatte børn

Berlingske interviewede mig 15. april 2016 til en artikel om, at den megen tid, der går med administration og dokumentation i virkeligheden kan være med til, at vi ikke får øje på de rigtig tunge sager – “Vi bruger det meste af vores arbejdstid på registreringer. Hver enkelt registrering er foretaget i en god mening, men den samlede mængde overskygger det, vi ved, der virker, nemlig kontakten og dialogen med børnene og familierne”

Læs artiklen i Berlingske

 

 

 

Ditte Brøndum er en meget ærlig, reel, energisk og engageret socialrådgiver. Hun har en stor viden om vores fagforening og ikke mindst, hvad der rører sig af udfordringer rundt omkring i landet. Hun vil altid stå bag socialrådgiverne og kæmpe for bedre forhold.

Anne Lise Grønbech‎

 

Som tidligere vejleder og kollega til Ditte, blev jeg hurtigt opmærksom på hendes faglige engagement, nysgerrighed og vilje til at ændre på uretfærdige forhold for både sine kollegaer og borgere. Og siden da er hun kun blevet stærkere og dygtigere, så derfor er jeg heller ikke i tvivl om at Ditte er den bedste kandidat til posten som næstformand for Dansk Socialrådgiverforening.

Ibber Madsen

 

 

 

top